شیر کربلا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حسین
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «به نقل مردى از قبیلۀ بنى اسد،پس از آنکه حسین بن على«ع»و اصحابش شهید شدند و سپ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
به نقل مردى از قبیلۀ بنى اسد،پس از آنکه حسین بن على«ع»و اصحابش شهید شدند و سپاه کوفه از کربلا کوچ کرد،هر شب شیرى از سمت قبله مى‌آمد و به قتلگاه کشتگان مى‌رفت و بامدادان بر مى‌گشت.یک شب ماند تا ببیند قصّه چیست.دید آن شیر،بر جسد امام حسین«ع»نزدیک مى‌شد و حالت گریه و ناله داشت و چهرۀ خود را بر آن جسد مى‌مالید. <ref>ناسخ التواریخ،(جلد امام حسین)،ج 4،ص 23.</ref> بر اساس همین نقل نیز،در مراسم شبیه‌خوانى و تعزیۀ کربلا،کسى در پوست شیر مى‌رود و در میدان نبرد حاضر مى‌شود و پس از آنکه سید الشهدا کشته مى‌شود خود را به بالین پیکر او مى‌رساند و بر نعش امام حسین«ع»مى‌گرید و این صحنه،سبب تأثّر و گریۀ تماشاگران تعزیه مى‌شود.
به نقل مردى از قبیلۀ [[بنى اسد]]، پس از آنکه [[حسین|حسین بن على(ع)]] و اصحابش شهید شدند و سپاه [[کوفه]] از [[كربلا|کربلا]] کوچ کرد، هر شب شیرى از سمت قبله مى‌آمد و به قتلگاه کشتگان مى‌رفت و بامدادان بر مى‌گشت. یک شب ماند تا ببیند قصّه چیست. دید آن شیر، بر جسد امام حسین(ع) نزدیک مى‌شد و حالت گریه و ناله داشت و چهرۀ خود را بر آن جسد مى‌مالید.<ref>ناسخ التواریخ،(جلد امام حسین)،ج ۴،ص ۲۳.</ref> بر اساس همین نقل نیز،در مراسم شبیه‌خوانى و [[تعزیه|تعزیۀ]] کربلا،کسى در پوست شیر مى‌رود و در میدان نبرد حاضر مى‌شود و پس از آنکه [[حسین بن على (ع)|سیدالشهدا]] کشته مى‌شود، خود را به بالین پیکر او مى‌رساند و بر نعش امام حسین(ع)مى‌گرید و این صحنه،سبب تأثّر و گریۀ تماشاگران تعزیه مى‌شود.


==منبع==


*[http://opac.nlai.ir/opac-prod/search/briefListSearch.do?command=FULL_VIEW&id=559291&pageStatus=1&sortKeyValue1=sortkey_title&sortKeyValue2=sortkey_author جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، قم، معارف، ج۱، ص ۲۶۳-۲۶۴.]


 
==پی‌نوشت==
 
<references />
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، قم، معارف، ج1، ص 263-264.
[[رده:مفاهیم]]
[[رده:وقایع و رخدادها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۵۵

به نقل مردى از قبیلۀ بنى اسد، پس از آنکه حسین بن على(ع) و اصحابش شهید شدند و سپاه کوفه از کربلا کوچ کرد، هر شب شیرى از سمت قبله مى‌آمد و به قتلگاه کشتگان مى‌رفت و بامدادان بر مى‌گشت. یک شب ماند تا ببیند قصّه چیست. دید آن شیر، بر جسد امام حسین(ع) نزدیک مى‌شد و حالت گریه و ناله داشت و چهرۀ خود را بر آن جسد مى‌مالید.[۱] بر اساس همین نقل نیز،در مراسم شبیه‌خوانى و تعزیۀ کربلا،کسى در پوست شیر مى‌رود و در میدان نبرد حاضر مى‌شود و پس از آنکه سیدالشهدا کشته مى‌شود، خود را به بالین پیکر او مى‌رساند و بر نعش امام حسین(ع)مى‌گرید و این صحنه،سبب تأثّر و گریۀ تماشاگران تعزیه مى‌شود.

منبع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

پی‌نوشت[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. ناسخ التواریخ،(جلد امام حسین)،ج ۴،ص ۲۳.